Boiians

Boiians

Autor Téma: Guildovní raidy + high lvl questy  (Přečteno 4564 krát)

plus minus reset

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Listopad 30, 2010, 07:06:12 odpoledne
  • Boiians člen
  • Envia, Elart, Smoulinka
    • Zobrazit profil

Abychom predesli vecnym dohadovanim, kdy se co pujde.. tyden ma sedm dni, tak pro kazdy den nejaky ten raid a k tomu nejaky ten questik na epic.. nadhodim tu nejake schema.. bud ho muzete schvalit nebo upravit.. ale at to je co nejdrive.. predpokladam, ze se do tohoto "projektu" zapojite vsichni a vyjadrite svuj nazor..

Start cca ve 20:00

Pondeli --------> Shroud & HoX
Utery ----------> VoD &  Epic questy dle denni nabidky (VoN chain)
Streda ---------> ToD & Epic questy dle denni nabidky (Carneval chain)
Ctvrtek --------> Shroud & Epic questy dle denni nabidky (Red Fens chain)
Patek ----------> VoN & Reaver
Sobota --------> Demon Queena & Epic questy dle denni nabidky (Sands)
Nedele --------> Chrono, Abbot nebo neco jineho..

Samozrejme, ze ten den muzes raid vynechat uplne a jit treba na nizsi levely.. ale ten plan by to chtelo dodrzovat.. myslim, ze by to predeslo dohadovani a hodinove rozhodovani co a kam...

« Poslední změna: Prosinec 03, 2010, 04:43:22 odpoledne od Strad »
Ave Caesar, ave já.. :tongue:

Listopad 30, 2010, 07:43:40 odpoledne
Odpověď #1
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Super, alespon neco, nevyhodu ale vidim v tom, ze pokud chceme postavit nejakou vec, tak to takhle bude trvat strasne dlouho, kdyz se ten quest (raid) jede jen jednou tydne. Ale zase chapu, ze kazdy chce neco jineho (ja VoN6, Glaga Small Problem, Jing Offering,...). Mozna by bylo lepsi trosku omezit hrani na dvacitkach a zajistit, aby vetsina dostala alty na tu dvacitku, abychom nebyli prilis omezeni temi timery.

Listopad 30, 2010, 11:07:22 odpoledne
Odpověď #2
  • Moderátor
    • Zobrazit profil

Osobně nemohu slibovat ty pátky a soboty.
Politika a sex jsou totožné .. cílem obou je toho druhého pořádně ojebat.

Prosinec 01, 2010, 08:03:49 dopoledne
Odpověď #3
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Tak pro me je tohle podstatne jednodusi. I kdyz bych to videl radsi na ciste raidovaci dni a kdyz nebude timer tak epic Q, ale jinak celkem prijatelne problem u me je v tom ze mám omezeny cas na hrani. Takze je pro me nejjednodusi si vyhradit cca 3 dny v tydnu na hrani. Pokud by to zustalo tak jak navrhoval enva tak bych pak chodil ve dny kdy by se slo něco co potrebuji na doplneni equipu a to se me samotnemu uz moc nelibi. Nejsem z tech kteri by povysovali svůj zajem nad zajem guildy. Idealne bych to videl to soustředit na jeden den dva raid Q.

Prosinec 01, 2010, 08:38:36 dopoledne
Odpověď #4
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

vsak tohle je jen navrh.  :) az se vsichni vyjadri, tak se muzem pokusit to sestavit tak, aby to vyhovovalo vsem.. ale mozna je pravda, aby tam zustali jen raidy..

Prosinec 01, 2010, 10:49:32 dopoledne
Odpověď #5
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Epicke questy bych do tohoto rozvrhu nezarazoval, i kdyz nekdo bude nahodou na timeru, tak vzdycky se najde nejaky, ktery netrva dlouho (Snitch, Big Top, Last Stand, Claw), pripadne ma potencial byt kratky, pokud se ho naucime (Prisoner). Raidy - Chrono muzes vyskrtnout - na epic na nej zatim nemame a na elite ho nema smysl chodit, kdyz uz skoro vsichni jednu sadu pro low-levelaky maji. Titana jsi tam ani nepsal, ale nepocitam, ze by ho nekdo chtel chodit, snad jen vyjimecne. Abbota zatim neumime, takze taky bych ho skrtal. Reavera tam taky nema smysl psat, je to 10 minut a pulka se ani neobtezovala se flagnout. Raidy, ktere nePuGujeme: na HoX potrebujeme barda, takze pokud Jing neni, tak se nic nejde, jak to resit? DQ: ma elite smysl, kdyz je tu ta epic moznost? Raidy, ktere PuGujeme: Shroud - tady by podle mne nejaky rozvrh rozhodne bodl, vetsinou ho kazdy chce chodit 2x tydne. VoD - by se mel chodit na hard, aby se clovek alespon mohl tesit na knizky, protoze tam padaji v zasade jen Tharne's goggles, jinak vubec nic. ToD - vsichni nejsou flagnuti nebo nemaji boty, kdyz je potrebuji. VoN - beze mne se to momentalne neda jit, protoze to nikdo nebude vest. Takze mi vychazi, ze do rozvrhu ma smysl zaradit jen 2x tydne Shroud (pondeli a ctvrek)? a 1x tydne VoD (neni tak popularni) na pevne datum a zbytek nechat byt.

Prosinec 01, 2010, 04:13:34 odpoledne
Odpověď #6
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

protoze glagar a alf maji pravdu v tom, neplest do toho epic questy, tak v tom udelame par zmen.. s tim ze kdo neni na neco flagnuty (asi jen ToD a Reaver), tak mu s tim muzeme pomoct.. kdyz jsme guilda a chceme chodit raidy vsichni.. Reavera bych tam nechal jednou tydne jako for fun zalezitost, kdyz je to rychlovka.. a na HoX si jing muze udelat timer podle nas.. to snad taky neni takovy problem.. a parta se vzdy da doplnit o anglany...

Pondeli --------> Shroud
Utery ----------> DQ
Streda ---------> ToD & VoD
Ctvrtek --------> Shroud
Patek ----------> (VoN, HoX, ....??)
Sobota --------> VoD & Reaver
Nedele --------> ToD

pondeli, streda a ctvrtek bych timhle povazoval za vyresene.. zacal bych chodit podle planu od pondelka..

A co se tyce epic questu... napadla me takova vec.. kdyz se sleze parta sesti lidi a bude se dohadovat a nebude se moct rozhodnout kam.. co hodit proste roll a nejvyssi vybere questy.. a takhle kazdy den jeden clovek vybere nejaky..
« Poslední změna: Prosinec 01, 2010, 04:18:15 odpoledne od Kachnak »

Prosinec 01, 2010, 04:47:51 odpoledne
Odpověď #7
  • Moderátor
    • Zobrazit profil
  • Hra: DDO

::) Epicke questy nemají cenu plánovat , většinou se stačí domluvit chvilku předem.
Shroud 2x týdně je docela dobrý nápad , a když ho někdo nestihne může jít v pugu a nebo počká na další guild run. HoX a VoD bych nějak nehrotil stačí jednou za čas a pokud někdo vypadne tak se toho moc neděje .. pravda na hox je lepší mít barda. DQ snad jen na epik a nebo elite když je nuda , ToD bych rád chodil nějak časteji a Reavers fate je jednoduchý že ho chodíme pravidelně ve 3 (hotov skoro 20x) Titán a Abbot podle nálady ale úplně bych je nezavrhoval  A epickej VoN bych začal taky chodit častěji.
Jinak se mi nelíbí nejaké striktní dodržovaní guild raidu , prostě podle nálady a taky jak víte nebýva někdy nejlepší a občas si na TSku lezeme na nervy že ano  ;D
Taky toho poslední dobou mám dost a sype se na mě spousta dalších starostí ze kterých brzo asi zcvoknu .... ZCVOKNU !!  aaaaaaaa  :-\   Takže lídra předám nejákému schopnému človíčkovi a budu ve hře jen odpočívat  ;)

EDIT: ta kostka je nádhernej nápad :) samozřejmně že se bude hlasovat s rozumem a ne korthos casual že  :P
« Poslední změna: Prosinec 01, 2010, 07:02:28 odpoledne od Elenbril »

Prosinec 01, 2010, 05:05:15 odpoledne
Odpověď #8
  • Moderátor
    • Zobrazit profil

"no tak to si u nás pobudete pane Elenbrile ..pane doktore máme plno... tak to si u nás nepobudete pošleme vás do přírody tam budete mít klid a ticho, ticho léčí" .. jinak ti stačí abdikovat... a navíc mám na to morální právo.. jájájájájá  ;D
« Poslední změna: Prosinec 01, 2010, 05:21:35 odpoledne od Strad »

Prosinec 01, 2010, 05:19:03 odpoledne
Odpověď #9
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Myslim si ze by treba bylo lepsi naplanovat den dva predem co se pujde nez takovejhle rozvrh dokola , to se rychle omrzi ...  ::)
Můj život ve dvou slovech: Jsem blboun. :Bla

Prosinec 01, 2010, 05:26:41 odpoledne
Odpověď #10
  • Moderátor
    • Zobrazit profil

souhlas  já nic nikomu nenutit .. ale pokud se někdo chce držet rozvrhu bránit mu nebudu .. osobně nemám rád když mi někdo říká co bych měl dělat ... toho mám za posledních 10 let plný kecky a ve škole taky nejsem takže kdo chce jak chce, já tohle hraju pro zábavu abych se odreagoval, prostě podle nálady.

Prosinec 03, 2010, 11:42:19 dopoledne
Odpověď #11
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Ahoj všem. Ze začátku pro info. Plánuji za 5 runů HOX/VOD TRnout- čímž u HOX,VOD, ADQ, Shroud dostanu 20 completions a vyberu rewardy.
Tím ztratíme na chvíli barda pro end game content. Nicméně plánuji vylevlit poměrně rychle, protože to bude jediná činnost, které se budu ve hře věnovat. Slibuju si od toho úpravu charu-abilit, clasy a vylepšení ve všech směrech.
Tož to bylo pro úvod.

Můj osobní pohled na raidy:
Většina raidů, které se nejedou na Epic diff případně nejvyšší možnou obtížnost jsou vcelku směšné a bez problémů pugovatelné. Nevidím moc přínos v tom tyto raidy chodit guildovně. Konkrétně lze mluvit o Shroud, dq1 cas/dq2 normal, normal hox,vod,von atp.
Nicméně si uvědomuji, že pokud někdo nemá tyto raidy prošlé cca aspoň 10x na lehčí obtížnosti, tak nezná průběh raidu, nemá základní předměty z raidů a není vhodné zkoušet nejtěžší obtížnosti.

Jakožto člen naší guildy vidím největší potenciál a výzvu v:
Naučit se chodit TOD,Abbot,Epic dq1/Epic dq2, Epic Chronoscope, Epic VON a Epic Sands questy. Toto je opravdový end game content, který je určitým challenge a který mám osobně v úmyslu zdolávat. Mezi takové výzvy určitě nepatří Shroud a jiné zmiňované pugovatelné a zergovací raidy na normal.

Tímto bych chtěl říci, že pokud bychom něco plánovali, tak má cenu plánovat věci u kterých opravdu potřebujeme a upřednostňujeme členy guildy a má cenu o tom uvažovat jakožto o plánu a mezi takovéto situaci určitě patří výše vyjmenované oblasti.

Jinak jsem osobně spokojen s průběhem raidů. Byl jsem s naší guildou 2x Hard HOX a 2x epic VON a nějaké normal-Hard VOD a nezažil jsem jediný wipe. Dále jsme zdolali napoprvé Epic OOB bez wipu, což považuji také za velký úspěch a očekávám pokračování.

Jinak se plánuji pravidelně účastnit výše zmiňovaných "challenge" + HOX, protože chápu potřebu barda. Nicméně neplánuji se účastnit pravidelně "pugovatelných" raidů typu Shroud aj, jak jsem již výše avizoval.

My2cents.

Jingej
« Poslední změna: Prosinec 03, 2010, 11:47:41 dopoledne od Jingej »

Prosinec 03, 2010, 01:59:45 odpoledne
Odpověď #12
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Ne vzdycky chce clovek resit tezke raidy, u normal Shroudu se clovek nemusi vubec stresovat, protoze to snad nejde failnout. Navic, pokud se dalsi clenove gildy dostanou na vyssi levely, tak diky tomuto rozvrhu maji sanci se ty zakladni raidy pekne naucit (klidne bych vzal i Gea). Pamatuji si na svuj prvni Shroud, sel jsem ho az na dvacitce, protoze jsem se fakt bal, navic jsem do te doby prakticky hral jen duo, takze healovat 12 hracu bylo neco uplne noveho. Dostali jsme se do Part4, druhy klerik se promptne odpojil a na mne zbyl solo-healing pro mne tehdy megaepic raidu. Jak to dopadlo je asi jasne - wipe.

Jasne, ze bych nejradeji chodil co nejtezsi questy (a napriklad epic Devil Assault je na farmeni large ingredienci rozhodne lepsi nez Shroud), jenze to se do rozvrhu tezko zarazuje, protoze treba na VoN6 chci mit minimalne 7 clenu od nas s tim, ze kriticke posty obsazujeme my. Nepujdu tam se 2 pug healery, kdyz muzu vyfasovat uplne tragedy, chci mit na kazde zakladne jednoho od nas, a barda, ktery vi co dela a prezije, a maga nebo nekoho, kdo je schopen videt ohen a rict to. Zeptej se Envy na jeho uspesnost v PuG VoN6. A podobne dalsi tezke questy (raidy). A ne vzdycky vsichni budou online nebo budou mit naladu (uz me stacilo to vcerejsi premlouvani na toho draka  ;) ) Navic je tu jeste problem, ze momentalne na opravdovy endgame nejsme vybaveni - Strad nema MinII, ja mam DC pod 40, Glaga nema ani jednu shroud vec a svitky, Nekro ToD ringy, Elen potrebuje reroll :), ...

Prosinec 03, 2010, 02:11:54 odpoledne
Odpověď #13
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Glaga nema ani jednu shroud vec a svitky...

Svitek bohuzel pada zrovna v Q ktery moc nechodime (pokud si nemyslel Heal svitky  ;D ty uz si kupuju  :D)  a na shroud veci uz makam (Bryle)
« Poslední změna: Prosinec 03, 2010, 02:14:35 odpoledne od Glagar »

Prosinec 03, 2010, 05:41:00 odpoledne
Odpověď #14
  • Moderátor
    • Zobrazit profil

Navic je tu jeste problem, ze momentalne na opravdovy endgame nejsme vybaveni - Strad nema MinII, ja mam DC pod 40, Glaga nema ani jednu shroud vec a svitky, Nekro ToD ringy, Elen potrebuje reroll :), ...
  ;D ;D ;D