Jeste k DDO obecne, ja zkousel krome toho jen Rift (v bete a Trial do 15.levelu), takze nemam moc srovnani, ale questy jsou rozhodne silna stranka DDO, prave proto, ze vsechny jsou instancovane a ve hre je jen naznak opravdoveho outdooru (jen jako kulisa pri ceste k instanci, ktera zabere maximalne 2 minuty). Diky tomu, jak jsou dungeony stavene, je leveleni podle mne zabavnejsi nez u klasiky, protoze, kdyz do instance vlezes, tak mas proste pred sebou ukol, ktery musis splnit a nic te nerozptyluje, taky kazdy quest muze vypadat uplne jinak (od klasickych kobek az po outdoor ohraniceny nepruchodnymi stromy a skalami). Velkou vyhodou taky je, ze musis splnit hlavni ukol (ktery je samozrejme vetsinou zabiti nejakeho bosse), ale jak to udelas, je uz na tobe. Hra i ocenuje xp bonusem, pokud zabijes malo potvor (anebo naopak hodne), takze nekdy je treba vyhodnejsi se vsemu vyhybat a nejsi nucen zabijet kazdou potvoru (protoze proste za ni nic nebudes mit, loot z ni nevypadne a xp taky ne). Diky tomu odpadaji priserne questy typu: dones mi 10 kralicich pacicek, ktere mohou a nebo nemusi vypadnout z kazdeho zabiteho kralicka. Co se mi opravdu libi, je bojovy system, ktery je akcnejsi, nez klasika. Kdyz seknes mecem, tak proste zasahnes nepratele, co jsou pred tebou, kdyz sesles kouzlo na misto, tak zranis vsechny nepratele, co se nachazi kolem.
Samozrejme instance maji i nevyhody, nemas pocit velkeho sveta, absolutne tu neexistuje PvP (coz ma ale i vyhodu, ze se nemusi tridy balancovat vuci sobe a proto je treba kouzelnik oproti meleecku opravdu buh, jak to ma ve spravnem D&D vypadat). No a D&D system ma opet vyhody a nevyhody oproti klasice.
Jinak build je hodne dulezity, ted uz se sice da nepovedena postava opravit, ale je to opravdu hodne drahe (bud real-money, nebo hodne ingame zdroju).
A Boiians komunita se v DDO neustale rozsiruje, uz jsme schopni poskladat i celoguildovni epicke raidy (a samozrejme uspesne dokoncit), navic jednou z alternativ k end-game je TRkovani (leveleni postavy zase od zacatku, coz ji trosku vylepsi), takze treba ted je i grupa na 14-16.levelu, krome samozrejme hromady postav na 20.levelu.