Boiians

Boiians

Autor Téma: Favored Souls vs Cleric  (Přečteno 409 krát)

plus minus reset

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Červenec 28, 2011, 07:39:42 dopoledne
  • Rekrut
  • *
    • Zobrazit profil
  • Hra: Rift, Vanguard
  • Nick: Kasicka

Zdravim,

Chtel bych se zeptat na nazor odborniku.

Favored Souls nebo Cleric?

Pro cloveka ktery chce primarne healovat, ale take neco usolovat v solo dungeonech (levelovani/drop).

Je fuk zda bude zamereny defensivne do spellu nebo melee, dulezite je aby byl efektivni healer.

Takze znovu: zvolit Favored Souls nebo Clerika?
A az bude jsne koho, neporadite nekdo z doporucenym buildem?

Diky za Vas cas.

Červenec 28, 2011, 09:26:14 dopoledne
Odpověď #1
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Ja bych rekl, ze ciste na healovani je momentalne lepsi klerik kvuli jeho aure a burstum. Ale ono je to v zasade jedno, pokud mas enhancement body v zakladni life magii, alespon prvni rank ve Wand and Scroll Mastery, nejakou klikacku nebo alespon staticky boost na Heal, Mass Heal, Quicken a Empower Healing, tak to uplne staci.
Na solovani ti staci jak u klerika, tak u FvS, Blade Barrier, pripadne na nepohyblive cile Divine Punishment.
Melee se puvodne davalo, aby mel healer co delat na epikach, ale ted uz funguje insta-kill, takze je jedno, jestli chces pridat k healovani boj nebo kouzla, zalezi, co ti vic vyhovuje. Pokud bys chtel solovat epiky (nebo efektivneji farmit svitky), tak bych ale doporucoval spis kouzla, nez melee.

Červenec 28, 2011, 10:26:55 dopoledne
Odpověď #2
  • Rekrut
  • *
    • Zobrazit profil

Sice nevim z poloviny nic o tom co pises ale zkusim se tim prokousat.

Kazdopadne jen upresneni. Nemam pak problem s manou kdyz nepojedu melee DPS? Nevysosaji me utocna kouzla tak, ze nezbude na leceni?

Pripominam, ze mi jde hlavne o leveleni, tzn hratelnost i na lvl treba 1-5. Ale treba to co pises je dostupne hned na zacatku, nevim musim si to projit.

Červenec 28, 2011, 10:54:00 dopoledne
Odpověď #3
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Aha, takze v tom pripade klerika a specializace na kouzla s tim, ze nedas silu na minimum. Pokud jedes solo, tak se dungeony zlehcuji oproti tomu, kdyz jede plna parta, takze do toho 11.levelu (nez budes mit kouzlo Blade Barrier) to umlatis zbranema, akorat to bude trvat dele. V dobre grupe klerik ostatni udrzi v zasade jen za pomoci lecici aury a pripadnych burstu, ktere nezerou manu, takze ti v zasade cela mana zbude na utocna kouzla. A na nizsich levelech se zase u dobrych grup tak nejak ocekava, ze kazdy se leci sam, pripadne ty jako klerik pouzivas na leceni hulky, ktere manu nezerou. Navic na zacatku je many malo, takze treba ja, kdyz levelil Wizarda, tak do zhruba 5.levelu jsem mel v ruce obourucni sekeru a moby resil rucne. Zkusim pozdeji napsat nejaky build.

Červenec 28, 2011, 10:54:46 dopoledne
Odpověď #4
  • Boiians Leader
    • Zobrazit profil
  • Hra: LoL, EVE
  • Nick: Stirius

Co si pamatuju, tak hratelnost je parádní už od začátku. Dungy jsou tam udělané tak, že lepší jsem neviděl. To, co bylo v Riftu apod. je slabý odvar DDO, které se na to soustředí na 100% a je to hra prakticky právě o instancích a dungeonech. Každopádně si DOBŘE rozmysli, co rozjdeš a jaký build. Už to neopravíš a tady se každý bod sakra počítá.

Možná bych si rozjel něco nového, ale spíš, pokud budu hrát, tak potáhnu starý char na favor, abych si mohl udělat 32 bodový char.

Červenec 28, 2011, 11:05:10 dopoledne
Odpověď #5
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Červenec 28, 2011, 01:24:59 odpoledne
Odpověď #6
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Jeste k DDO obecne, ja zkousel krome toho jen Rift (v bete a Trial do 15.levelu), takze nemam moc srovnani, ale questy jsou rozhodne silna stranka DDO, prave proto, ze vsechny jsou instancovane a ve hre je jen naznak opravdoveho outdooru (jen jako kulisa pri ceste k instanci, ktera zabere maximalne 2 minuty). Diky tomu, jak jsou dungeony stavene, je leveleni podle mne zabavnejsi nez u klasiky, protoze, kdyz do instance vlezes, tak mas proste pred sebou ukol, ktery musis splnit a nic te nerozptyluje, taky kazdy quest muze vypadat uplne jinak (od klasickych kobek az po outdoor ohraniceny nepruchodnymi stromy a skalami). Velkou vyhodou taky je, ze musis splnit hlavni ukol (ktery je samozrejme vetsinou zabiti nejakeho bosse), ale jak to udelas, je uz na tobe. Hra i ocenuje xp bonusem, pokud zabijes malo potvor (anebo naopak hodne), takze nekdy je treba vyhodnejsi se vsemu vyhybat a nejsi nucen zabijet kazdou potvoru (protoze proste za ni nic nebudes mit, loot z ni nevypadne a xp taky ne). Diky tomu odpadaji priserne questy typu: dones mi 10 kralicich pacicek, ktere mohou a nebo nemusi vypadnout z kazdeho zabiteho kralicka. Co se mi opravdu libi, je bojovy system, ktery je akcnejsi, nez klasika. Kdyz seknes mecem, tak proste zasahnes nepratele, co jsou pred tebou, kdyz sesles kouzlo na misto, tak zranis vsechny nepratele, co se nachazi kolem.
Samozrejme instance maji i nevyhody, nemas pocit velkeho sveta, absolutne tu neexistuje PvP (coz ma ale i vyhodu, ze se nemusi tridy balancovat vuci sobe a proto je treba kouzelnik oproti meleecku opravdu buh, jak to ma ve spravnem D&D vypadat). No a D&D system ma opet vyhody a nevyhody oproti klasice.

Jinak build je hodne dulezity, ted uz se sice da nepovedena postava opravit, ale je to opravdu hodne drahe (bud real-money, nebo hodne ingame zdroju).

A Boiians komunita se v DDO neustale rozsiruje, uz jsme schopni poskladat i celoguildovni epicke raidy (a samozrejme uspesne dokoncit), navic jednou z alternativ k end-game je TRkovani (leveleni postavy zase od zacatku, coz ji trosku vylepsi), takze treba ted je i grupa na 14-16.levelu, krome samozrejme hromady postav na 20.levelu.

Červenec 28, 2011, 01:45:16 odpoledne
Odpověď #7
  • Rekrut
  • *
    • Zobrazit profil

Ja hral DDO hned jak vyslo do asi 10levelu za makovici ale to uz je mnoho let. Tazke system hry znam a vyhovuje mi.

Jedine co se zmenilo (krom hry a to nepocitam), je moje zaliba v healerech. Proto tapu a jsem rad za kazdou radu.

Postnuty build zkusim a uvidim, jak moc me to bude bavit a jak mi to pujde.
Solo makovice byla tehdy pro me fakt nehratelna. V parte to bylo celkem pohoda.

Červenec 28, 2011, 02:14:49 odpoledne
Odpověď #8
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Na zacatku bylo solo opravdu vyzva, ale ted nasadili dungeon-scaling, takze uz se da hrat solo skoro vsechno (respektive vsechno, krome nekterych raidu, pokud mas nervy na hirelingy, ti myslim na zacatku taky nebyli).
Jinak healeri jsou v DDO super, mas opravdu plno moznosti, jak je rozvinout, pokud chces DPS, tak jsi schopen v pohode prebrat aggro i epicky vybavenemu tankovi (jak se memu tankovi nedavno stalo a to ten healer nebyl ani na dvacatym levelu); pokud chces solovat, tak jedine na healerovi zvladnes ty nejtezsi questy (solo ToD zadny caster jeste nedal); muzes jit i cestou insta-killu (Destrukce, Implose); da se postavit i healer-tank, atd...

Červenec 30, 2011, 07:33:40 odpoledne
Odpověď #9
  • Rekrut
  • *
    • Zobrazit profil

Libil se mi jeden titulek threadu na DDO foru: Cleric - Poor man's FvS :-D
Khyber server - pokud budete farmit favor na khyberu, ozvete se mi a hodim vam nejaky prachy na potky :-)