Boiians

Boiians

Autor Téma: Těžké raidy a healování  (Přečteno 156 krát)

plus minus reset

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Únor 13, 2012, 03:25:09 odpoledne
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Zdar,

po včerejším elite shroudu jsem začal přemýšlet nad tím...
Jak řešíte v poslední době support healerů?
Pokud budu healovat raidy, mám počítat s tím, že si flašky budu muset zajišťovat sám?

Z tý situace včera bylo jasně vidět, že to dáme, pokud lidi budou chlastat flašky. Nemůžeme to dát, pokud se flašky chlastat nebudou.
Dal někdo envovi ty flašky?
Ten včerejšek mi trošku otevřel oči:o).
Je to vtipný sekat a o tohle se nestarat a nebo bejt a druhý straně ten healer.

Jing

Únor 13, 2012, 03:47:54 odpoledne
Odpověď #1
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

No ja to resil tak, ze pokud jsem jako gildovni healer musel chlastat, tak jsem drzkoval a brecel tak dlouho, dokud mi nekdo nezacpal hubu tema flaskama.
No a pokud jsem nebyl na healerovi, tak jen diky memu 1337 skillu se jich vychlastalo tak malo, takze jsem nic davat nemusel.
Toz asi tak.    :smiley:
Teda ale ted na Alfovi je to jiny, minuly neuspesny Shroud me stal asi 4 potky, jenze to mi bylo jasny, ze jsem tam spis na ozdobu a taky ta vidina, ze pokud to nahodou dame a diky tomu se dostanu na neuveritelne super pomer 500xp/min misto mych obvyklych 100xp/min, za ty flaskly stala. Stejne jich mam v cachi asi 100..  :grin:

Únor 13, 2012, 03:55:37 odpoledne
Odpověď #2
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Spiš se snažím zjistit, jestli to nějak řešíme guildovně.

Ten tvuj příspěvek o Tobě a expení mi to furt neosvětlil:).

Jing

Únor 13, 2012, 05:27:38 odpoledne
Odpověď #3
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

No jestli se nic nezmenilo, od te doby, co to moc nehraju, tak se to neresi. Ze mas zasobu potek a heal svitku se rozumi samo sebou. No a pokud se raid zacal kazit, ze byly nutny potky, tak pokud sis rekl, tak ti je ostatni pak dali. Pokud to neni lagem, tak vetsinou jako healer vis, diky komu jsi je musel chlastat, tak u nej muzes drzkovat jeste vic.

Únor 13, 2012, 05:57:18 odpoledne
Odpověď #4
  • Boiians člen
  • Envia, Elart, Smoulinka
    • Zobrazit profil

vcera me to stalo asi 14 potek. cca 10 jsem dostal zpatky.. ve vetsine pripadu s potkama neni problem.. vypijes treba 3 nebo 4, tak se ti to casto vrati.. nekdy i vic.. drazsi je provozovat healsvitky.. na ty ti nikdo neda.. a ocekava se od tebe, ze je budes pouzivat.. za 100 dam asi 15k platiny.. lobko jich spolkne tak 150.. a nic zpatky nedostanu..
Ave Caesar, ave já.. :tongue:

Únor 13, 2012, 06:40:34 odpoledne
Odpověď #5
  • Moderátor
    • Zobrazit profil

tak začnem na náročný akce vybírat vstupný .. ale chce se to dohodnout na limitu ... tzn pokud se to začne fakt srát jako ten poslední šroud tak restart
Politika a sex jsou totožné .. cílem obou je toho druhého pořádně ojebat.

Únor 13, 2012, 07:07:38 odpoledne
Odpověď #6
  • Boiians člen
  • Envia, Elart, Smoulinka
    • Zobrazit profil

restart jde udelat u demon queeny, ale ne u shroudu.. cely ti ho znovu nikdo nepujde.. takze restart je blbost.. vstupny taky, pac to nikdo nebude hlidat a chtit vybirat.. ale stejne jak se vybira na lod, tak se by se mohl udelal poplatek na heal svitky.. vest si zaznam na foru atd atd..
Ave Caesar, ave já.. :tongue:

Únor 13, 2012, 07:22:58 odpoledne
Odpověď #7
  • Moderátor
    • Zobrazit profil
  • Hra: DDO

Já to řeším tak že pokud healer pije tak rád přispěji .. potek mám asi 100 takže mi to srdce netrhá ... (Enva dostal včera 5)
Na healerovi jsem je taky s rozumem používal a jen málokdy jsem je dostal zpátky ... Nejvíce mě sralo to že tohle rešili max 2-3 lidi .. zbytek se jenom vezl a nestaral se ...(však si chlastej když máš , co je mi po tom) potky se dají vyřešit tak že se prostě sečtou a pak každý z guildy dá např 1/10 (podle členů guildy v raidu) z toho co se vypilo (pijanům se o tohle zmenší co dostanou zpátky) a je to ...
Dále co třeba Wizardi , bardi a artificeri ? CC , gh , haste a deadly po smrti ?  taky důležité a rozhodně bych je nevynechal ... (ne že vypálím manu behem 30s a pak to dochlastam jen abych dále nukoval)

Se svitky je to horší ... ze strany healera .. LoB 150+ eChrono 100 + - ToD 50 + - atd   Bard , artificer může mít podobné číslo
U mě s Elenem ... 10 resurect nebo raise dead vyjde cca na 100 heal svitku nebo 35 SF potek (což není tězké použit během černé chvíle)
Přitom by bylo pohodlnější prostě zdechnout a nechat to být .
Na svitky jsem dostal snad jen 1x na sto svitku .. o zbytek se nikdo nestaral a musel jsem jet jen ze svého

Ani nevím jak to vyřešit ... Jako můj návrh s potkama ? No každopádně by se i tohle mělo vyřešit ..

Asi tak Jingu ... Vítej do DDO

Únor 13, 2012, 07:33:04 odpoledne
Odpověď #8
  • Boiians člen
  • Kobold still hates you!
    • Zobrazit profil

Tak ludia co behaju raidy od nas zvycajne nie su chudobne chary a nemali by mat problem dat mesacne 300 heal svitkov ( cislo je hruby odhad ) a dajme tomu 3 potky ktorych pada zvycajne v raidoch a epikoch dost. Ako wizard ich ties zopar vychlastam ked su situacie kde sa daco posere, prebuffovanie, cc-ckovanie na viacerych miestach kvoli slabemu alebo hlupemu dps zvycajne dobraneho pugu atd atd

Únor 14, 2012, 12:39:24 odpoledne
Odpověď #9
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Celkově bych z toho tedy udělal závěr.

Potky se vždy vyřeší případně si člověk řekne a dostane (ať jde o healera nebo jinou classu, převážně healer). Většinou se zásoby pořeší přispěním ostatních a neevidujeme problém s potkama. Zapojuje se pouze část guildy a zbytek to nevnímá jako věc, které by se měl účastnit. Tohle by bylo vhodné změnit trochu do spravedlivějšího systému.
Asi bych to nějak nehrotil. Založím forum pro všemožná děkování a pro začátek tam začnu, pro inspiraci ostatním.

Svitky se neřeší vůbec a pravděpodobně jde o nákladnou věc. Nevim jak to vyřešit spravědlivě.
Vstupné na raid mi přijde jako nesmysl. Také mi přijde jako nesmysl guildovní placení. Vhdné by bylo, aby se zapojili aktivně raidující případně jinak.

Nemám zkušenost, ale asi bych tohle celé primárně řešil pouze u těžšího kontentu (Epic a Elite raidy, trénink nových raidů).

Jing

Únor 14, 2012, 01:16:52 odpoledne
Odpověď #10
  • Boiians člen
    • Zobrazit profil

Ono to ale podle mne ani nijak rozumne resit nejde. Mozna kdyby byla podpora od DDO jako funkcni gildovni banka, tak pak snad, ale ta truhla, kterou tam dali, je zcela nepouzitelna (hlavne proto, ze neni evidence a nejsou vic rozdeleny ranky nebo pristup k jednotlivym vecem). Pak by se dalo jednou za mesic vybrat jako na lod, nakoupit haggle bardem 50k svitku a nacpat je tam plus vyzadovat treba prispevek i ve forme potek.
Ono taky zalezi na healerovi, pokud mas torc a conc-opp a bublinu a mas odhad, jak nizko si muzes dovolit nechat ostatni spadnout nez das heal, pripadne jak spravne koordinovat s druhym healerm, tak taky muzes hodne many usetrit. A mne osobne by bylo fakt proti srsti davat potky, kdyz vim, ze healer to zahral blbe. Muzes se podivat treba do VoDka, co nekteri healeri jsou schopni predvest za show. A totez opacne - treba tank stoji za starou backoru, a jediny zpusob, jak zachranit raid, je chlastat (coz pokud budes nekdy healovat PUG LoB drsne poznas), tak podle mne nejvic potek by mel dat tank nebo raid leader, ze to dovolil.
Kazdy raid krome elite a vys LoB a elite a vys MA jsme schopni dat s 0 potkama, takze potky podle mne fakt nema smysl nejak systemove resit.